LaLiga Smartbank eindigde gisteren in een zeer spannende verenigde dag waarin tot de laatste momenten van de wedstrijden de kampioen, de promotie-playoff en degradatie niet beslist waren. Toen speeldag 42 voorbij was en de reguliere competitie was afgelopen, werd RCD Espanyol tot kampioen uitgeroepen met 82 punten dankzij de lekke band van Mallorca in Ponferrada en het doelpunt dat ze kregen in de 87e minuut van de wedstrijd.

In de play-offposities was Sporting de grote verliezer van de dag door hun wedstrijd niet te winnen en de zesde positie te verliezen die ze wisten te behouden Rayo Vallecano. Hieronder waren Albacete, Castellón, Logroñés en Sabadell de gedegradeerde teams, die Lugo en Alcorcón op deze laatste dag van onze doelman hebben gered Dani Jimenez.

In de sleutel TwoFive en het analyseren van het doel, dit zijn enkele van de belangrijkste gegevens:

· Dani Jimenez (AD Alcorcón) was de enige doelman van het seizoen die 100% van de gespeelde minuten (3.780 minuten) had gespeeld.

· Diego Marino (Real Sporting) is tweede geworden in de Zarra-trofee (doelmannen minder afgeranseld) met in totaal 25 tegendoelpunten in 39 wedstrijden (0,62 coef.).

3 keepers uit #TwoFiveSquad in de Top-10 keepers met het hoogste aantal saves in de competitie: Diego Marino tweede met een totaal van 107, Tomeu Nadal zevende met in totaal 83 stops en Dani Jimenez achtste met in totaal 82 stops.

2 keepers uit #TwoFiveSquad in de Top-5 keepers met het hoogste aantal schone lakens: Diego Marino tweede met 20 en Dani Jimenez vierde met in totaal 17 schone lakens.

· Tomeu Nadal (Albacete BP) was de vierde doelman in de competitie die de meeste strafschoppen redde met een totaal van 2.

Zo eindigt LaLiga Smartbank 20-21, een buitengewoon spannende wedstrijd met onmiskenbaar talent en strijdlust. We zijn erg trots op al onze keepers. Ze hebben de waarden van vertegenwoordigd TwoFive tot in de perfectie en hebben de doelen van hun teams met passie, opoffering en talent verdedigd. Heel erg bedankt Diego Marino, JA Duur, Dani Barrio, Dani Jimenez y Tomeu Nadal